Ryby w różnych wersjach

Nie wszyscy ludzie są zwolennikami klasycznych dań, przykładowo nie wszystkim będzie smakować kotlet schabowy i rosół. Kiedy nie przepadamy za mięsami, to bardzo często możemy jeść co innego, np. warzywa, sałatki, ryby. Sałatki mogą dziś występować w wielu atrakcyjnych i pożywnych wersjach, mamy sałatki z kawałkami wędlin i z kurczakiem, mamy też rozmaite sałatki z rybnymi akcentami, np. ze śledziem albo z tuńczykiem. Część z nas ceni też sałatki na słodko lub sałatki w jakichś niecodziennych wersjach, np. z mango i brokułami. Obok sałatek i lekkich dań warto też na stałe w swoim jadłospisie umieścić ryby, wielu z nas ciągle je te ryby za rzadko. Czasem sięgniemy po kawałki tuńczyka w sosie własnym, to jednak trochę za mało. Warto jest też sięgać po inne ryby i najlepiej w różnych wersjach. Wielu ludziom smakują np. klasyczne śledziki w oleju, lubią też pstrąga i szprota w sosie pomidorowym. Na kolację możemy też sobie zaserwować makrelę, trzeba tylko uważać na ości, bardzo ostrożnie jeść. Ryby możemy też sobie przygotowywać na obiad, bardzo popularne są m.in. kostki z mintaja czy morszczuka. Kiedy kostki rybne nam się nie podobają, to możemy ewentualnie wybrać w sklepie rybę w płatach, bardzo popularne są też paluszki rybne. Za rybę dużo dziś nie zapłacimy, cenowo wyjdzie podobnie jak za filety z kurczaka.

Both comments and pings are currently closed.