Małe smakołyki między posiłkami

Kiedy cały dzień jest się poza domem, to nie ma na ogół możliwości aby normalnie zjeść. Gdy wreszcie przekraczamy próg domu, to marzymy tylko o tym, aby położyć się do łóżka. Stosunkowo rzadko idziemy do kuchni i zabieramy się za gotowanie jakiegoś superdania od podstaw. Jeśli mamy jeszcze trochę siły po całym dniu pracy, to bierzemy się ewentualnie za jakąś mrożonkę. Do gotowej mrożonki szybko gotujemy ryż i mamy taką skromną kolację. Kiedy chcemy szybką kolację, to warto zrobić też pierogi. Wrzuca się je na wrzącą wodę i czeka zaledwie kilka minut. Do takich pierogów warto przygotować sobie wcześniej cebulkę, z takim dodatkiem pierogi będą nam lepiej smakować. Takie mini dania z mrożonek zjadamy jednak dopiero wieczorem, podczas całego dnia mamy raczej niewiele przerw i wykorzystujemy je dlatego na zjadanie różnych rzeczy w pośpiechu. Tak więc między śniadaniem a kolacją zjadamy często słodycze, batonik na drugie śniadanie, parę chrupek przed kolacją. Czasem w przerwie w pracy możemy też zjeść hamburgera lub frytki, ale to także nic zdrowego. Małymi smakołykami zjadanymi pomiędzy głównymi posiłkami mogą być też bakalie, bardzo często chrupiemy różne rodzaje orzeszków, rodzynki i migdały. Czasem możemy zjeść też jakiegoś owoca, najczęściej jest to jabłko lub gruszka, czasem jemy też w przerwie banana.

Both comments and pings are currently closed.