Makaron w rozmaitych wariacjach

Wiele rozmaitych potraw może nam dziś smakować. Możemy lubić ziemniaki z kotletem schabowym lub mielonym, możemy też lubić ziemniaki z rybą. Do takiego dobrego drugiego dania mamy też chęć zjeść jakąś dobrą surówkę, najchętniej wybieramy tu buraczki lub mizerię. Wiele osób lubi też dzisiaj zajadać się zupami, smakuje nam rosół oraz wiele innych zup jak np. żurek, pomidorowa i ogórkowa. W lecie lubimy nasz repertuar zup uzupełnić o zupy owocowe, bardzo smakowita będzie m.in. zupa wiśniowa. Na obiad nie muszą występować za każdym razem ziemniaki, od czasu do czasu można gotować zamiennie kaszę, ryż lub makaron. Z wymienionych produktów to właśnie makaron lubimy najbardziej, może być on składnikiem wielu zup. Może być też podstawowym elementem drugiego dania. Warto pamiętać jednak o tym, żeby z makaronem nie przesadzić. Jeśli zupa w danym dniu była z makaronem, to nie powinniśmy go już serwować na drugie danie. Co do zup, to makaron obowiązkowo dodajemy do rosołu. Lubimy go też w zupie pomidorowej oraz od czasu do czasu w owocowej. Makaron to także różne wersje spaghetti, można wybrać ciągnące się nitki albo rurki. Inne popularne makarony to muszelki i kokardki, na rynku znajdziemy też dzisiaj makaron kolorowy, np. zielony. Taki kolorowy makaron może mieć dziś różne zastosowania, możemy go także ugotować do sałatki.

Both comments and pings are currently closed.